Címlap Bácsalmási Kistérség
Bácsalmási kistérség
Végéhez érkezett munkák a Bácsalmási Kistérség 1.1.5/C projektjében Nyomtatás E-mail
2010. július 27. kedd, 16:06

Az EX ANTE Tanácsadó Iroda munkatársainak és bevont külső szakértőinek munkája véget ért a „Bácsalmási kistérség fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése” c. projektben.
A partnerségi rendezvény-sorozat utolsó állomásaként megtartott zárórendezvényen az összegyűltek áttekintették a projekt főbb eredményeit, majd Zalántai Endre Társulási Elnök Úr megköszönte az Iroda elmúlt másfél évben nyújtott szakértői munkáját, és reményét fejezte ki, egy jövőbeli újabb együttműködésnek.
Bár az EX ANTE munkája a záró partnerségi rendezvény megtartásával véget ért, az 1.1.5/C projekt a kistérségben folytatódik tovább: a projekt kertében foglalkoztatott térségfejlesztési szervező munkatárs tovább dolgozik a térségfejlesztés szervezésén; valamint tovább folytatódnak a projekthez kapcsolódó projektmenedzsment feladatok: záró projekt-előrehaladási jelentés elkészítése, záró kifizetési kérelem összeállítása és egyéb projektzárási feladatok.

 
Félidejéhez érkezett az ÁROP 1.1.5/C projekt a Bácsalmási Kistérségben Nyomtatás E-mail
2009. október 13. kedd, 20:01

Félidejéhez érkezett a „Bácsalmási kistérség fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése” c. projekt. Az ÁROP-1.1.5/C konstrukció B komponensének célja, hogy a 33 Leghátrányosabb Helyzetű Kistérségben biztosított legyen a kistérségi szintű fejlesztési tervezési gyakorlat megvalósulása, mindennapos gyakorlattá váljon a partnerek bevonásán alapuló fejlesztési tervezés és végrehajtás, továbbá elősegítse a kistérségi fejlesztési programok tervezését és azok belső koherenciájának a biztosítását.
Bácsalmáson az EX ANTE Tanácsadó Iroda feladata a projekthez kapcsolódó 15 partnerségi rendezvény illetve egy képzés lebonyolítása. A projekt megkezdése óta eltelt 8 hónap legfontosabb eredményei:

  • Kétnapos Kommunikáció és Konfliktuskezelés Képzés a Kistérség fejlesztésében részt vevő legfontosabb szereplők számára;
  • Az országban egyedülálló módon a kistérség összes települése integrált településfejlesztési stratégiákat dolgozott ki. A partnerségi rendezvények keretében az Iroda munkatársai szakértői tanácsadást nyújtottak a települési stratégiák továbbdolgozásához, illetve egy közös kistérségi stratégia alapjainak megteremtéséhez;
  • A partnerségi témák másik nagy csoportját alkotta az ÚMFT-s projektekhez kapcsolódó projektmenedzsment feladatok ellátása. A rendezvények célja elsősorban az volt, hogy a kistérség projektmenedzserei képesek legyenek a jövőben beinduló LHH projektek végrehajtását koordinálni, a projektmenedzsment feladatokat hatékonyan ellátni;
  • A partnerségi rendezvényeken egyéb érintett témák: korai fejlesztés, piacképes oktatás és szakképzés, egészségfejlesztés.

A projekt hátralévő részében képzés már nem várható, azonban folytatódnak tovább a partnerségi rendezvények, ahol várhatóan olyan érdekes témák kerülnek napirendre, mint: Mobilitás a Bácsalmási Kistérségben, LHH projekthez kapcsolódó közbeszerzések stb.

 


Designed by Forensys