Címlap Bujtosi Szabadidő Csarnok
Bujtosi Szabadidő Csarnok
Tiszai Regatta a magyar-ukrán határ mentén Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 01. szerda, 15:12
A Tisza folyó nemzeteken átívelő, azokat egymással összekötő voltát kapcsolta össze a Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet egy hagyományteremtő jelleggel életre hívott sport- és kulturális rendezvénnyel az I. Ukrán-Magyar Tiszai Regatta megszervezésével.

Az ötlet megvalósításához az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus által támogatott „Határon átnyúló együttműködés fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben” című program biztosított keretet. Ennek köszönhetően a Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet és ukrán partnere, a Gordiusz Magyar Diákszövetség konzorciális pályázata 5 341 184 Ft támogatást nyert a megvalósításra.
 
Az I. Ukrán-Magyar Tiszai Regatta során érintett települések a Tisza mentén: Nagyszőlős, Tiszabecs, Szatmárcseke, Tivadar, Aranyosapáti, Tiszaadony,Tiszamogyorós, Záhony, Győröcske, Tuzsér, Dombrád, Tiszatelek, Szabolcs, Rakamaz.
A verseny 2010. augusztus közepén került megrendezésre.

A Bujtosi Szabadidő Csarnok és Megyei Sportintézet a projekt kiemelt eredményének tartja, hogy az ukrán-magyar kapcsolatok ápolása egy újabb szintre léphetett azáltal, hogy újabb területen, a sport és szabadidős tevékenységek területén is megindult egy közös cselekvés, együttgondolkodás, melynek remélhetőleg folytatása is lesz a következő években.
 


Designed by Forensys