Címlap Fegyvernek Nagyközség
Fegyvernek Nagyközség futó projektjei
Az előregondolkodás jellemzi a fegyverneki szennyvízberuházás előkészítését Nyomtatás E-mail
2011. december 01. csütörtök, 00:00

Fegyverneken tudatosan készülnek a szennyvízberuházás megvalósítására, hiszen a szeptemberben benyújtott pályázat elbírálására várhatóan hamarosan sor kerül. A műszaki tervezés során kiemelt szempont volt a gazdaságos üzemeltethetőség, és a finanszírozási terén is több kedvező megoldás közül választhat a lakosság.

A beruházás előkészítési szakaszában a projekt teljes körű előkészítésének részeként a műszaki tervezése, a közműtársulat szervezése, valamint a pályázathoz szükséges dokumentáció kidolgozása történt meg, majd a gondos előkészítő folyamat eredményeként 2011. szeptember végén a megvalósításra vonatkozó pályázatát is benyújtotta a település.


A megvalósításhoz szükséges engedélyek közül a csatornahálózatra vonatkozó már jogerőre emelkedett a tisztítómű engedélyezési eljárása pedig a végéhez közeledik.


A kivitelező közbeszerzési eljárás keretében történő kiválasztására, és a beruházás megkezdésére a pályázat elbírálását követően kerülhet sor. A tervek szerint 2012 első félévében terület előkészítéssel indul meg a munka, amely 2014. december végén a próbaüzem befejezésével ér véget.


A 2,7 milliárd forintos beruházáshoz 84% európai uniós támogatást igényel az Önkormányzat. A fennmaradó 16% önerőhöz kell közműfejlesztési érdekeltségi hozzájárulás formájában hozzájárulni az ingatlantulajdonosoknak, amelyet egy összegben, vagy a lakástakarékpénztári előtakarékossági szerződés keretében is befizethetnek.


Bakos László, a Fegyverneki Csatornamű Víziközmű Társulat vezetője mai tájékoztatóján elmondta, hogy a lakosság többsége élt a kedvező részletfizetési lehetőséggel, illetve a korábbi előtakarékossági program résztvevői is nagy számban csatlakoztak a programhoz.

 

A hálózatfejlesztési hozzájárulásról a Vízmű központi irodáján működő Viziközmű Társulattól kérhető tájékoztatás, illetve itt lehet a hozzájárulási díjat is befizetni. A beruházásról további információk az önkormányzat honlapján (www.fegyvernek.hu), valamint a szennyvízberuházásról szóló internetes portálon, a www.fegyvernekszennyviz.eu oldalon érhetőek el.

 
Fegyvernek szennyvízberuházási kérdőív Nyomtatás E-mail
2010. február 20. szombat, 11:14
Fegyvernek önkormányzata sikeresen pályázott az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programja keretében kiírt Szennyvízelvezetés és tisztítás c. pályázati konstrukció első fordulójában, így jelenleg folynak a ,,Települési szennyvíztisztító telep bővítése és szennyvízcsatornázás Fegyverneken” című projekt előkészítési munkálatai. A projekt-előkészítés keretében közvélemény kutatást végeztünk, melyben felmértük a szennyvízcsatornázással és tisztítómű bővítéssel kapcsolatos lakossági véleményeket és elvárásokat, hogy azokat figyelembe vehessük a beruházás megvalósítási szakaszában.
 

A kérdőíves felmérés lezárult.
 
Orvosi rendelő rekonstrukciója és bővítése Nyomtatás E-mail
2010. február 19. péntek, 13:14
Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat „Fegyvernek orvosi rendelő rekonstrukciója és bővítése című ÉAOP-4.1.2/A-2008-0011 számú pályázatát az Irányít hatóság vezetője támogatásra érdemesnek találta.
 
A pályázat keretében a háziorvosi rendelő 120 négyzetméterrel bővítik valamint az épületet teljesen felújítják. A beruházás összköltsége: 79 millió forint, melyből az önkormányzat 9,5 milliót biztosít önerőként.


A projekt várhatóan 2010. II. negyedévében fejeződik be.


További információk: Fegyvernek Nagyközség honlapja

 
Gőzerővel zajlik a szennyvízberuházás előkészítése Nyomtatás E-mail
2010. február 09. kedd, 11:58

A fegyvernekiek régi álma válik valóra a következő években: Szennyvízhálózat épül és a szennyvíztisztító telep is bővítésre kerül, mindez európai uniós támogatással.
Fegyvernek Nagyközség Önkormányzatának „Települési szennyvíztisztító telep bővítése és szennyvízcsatornázás Fegyverneken” című pályázatát az elmúlt évben hagyta jóvá a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatósága. Fontos is volt ez a jóváhagyás, mivel a 25/2002 (II.27.) Kormányrendelet értelmében legkésőbb 2015-ig mindenképpen ki kell építeni a szennyvízhálózatot és a megfelelő tisztítót a településen. A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) 1.2.0/1F számú konstrukciójában elnyert pályázat azért kiemelt jelentőségű, mert a jogszabályi kötelezettségek teljesítéséhez így nem csupán jelentős mértékű támogatás, hanem a Minisztérium részéről folyamatos felügyelet és koordináció is társul.

Bővebben...
 
Szennyvízhálózat fejlesztés Fegyverneken Nyomtatás E-mail
,,Az Ön jövőjébe ruházunk be
 
Fegyvernek Nagyközség Önkormányzatának „ Települési szennyvíztisztító telep bővítése és szennyvízcsatornázás” KEOP-1.2.0/1F számú pályázatát az Irányító Hatóság vezetője támogatásra érdemesnek találta.

A projekt célja:

A pályázat célja a Fegyvernek Nagyközség szennyvízcsatorna-hálózatának kiépítése valamint szennyvíztisztító telep építése.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Designed by Forensys