Címlap Felső-Szabolcsi VKE
Felső-Szabolcsi VKE
Tájékoztató az EMVA-ból finanszírozott beruházások kifizetési kérelmeinek benyújtási határidejéről Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 12. szerda, 15:17

A Felső – Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület felhívja Tisztelt Ügyfelei figyelmét, hogy 2015. augusztus 31-én lejárnak az EMVA-ból társfinanszírozott egyes beruházási jogcímekre vonatkozó megvalósítási illetve kifizetési kérelem benyújtási határidők. A közelgő határidőre tekintettel kérjük, hogy kifizetési kérelmeik benyújtásával ne várjanak a benyújtási határidő végéig, azokat minél előbb nyújtsák be.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kérelem benyújtási felületen külön bejelölhető, ha a 10 napon belüli módosítási lehetőséggel élni kívánnak. Javasoljuk, hogy a módosítás lehetőségét csak akkor válasszák, ha valamilyen dokumentum vagy adat még hiányzik a kérelemhez, és azzal utólag szeretnék kiegészíteni a kérelmet. Azon kérelmek elbírálását, melyeket az ügyfelek nem kívánnak módosítani, az MVH rögtön meg tudja kezdeni, ezáltal az ügyfelek előbb juthatnak a támogatáshoz. Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy a határidők módosítására nincs lehetőség!

 
Pályázatok magyarul! Nyomtatás E-mail
2015. július 28. kedd, 12:06

A Felső – Szabolcsi LEADER HACS ezúton tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a napokban indult el egy olyan magyar nyelvű honlap, ahol a tájékozódni, pályázni szándékozók naprakész információkat kaphatnak a közvetlenül elnyerhető uniós források pályázatairól, magyar nyelven.

 

A pályázati dokumentációk angol nyelvűek, a pályázatokat is angolul kell benyújtani az Európai Unió felé, de a fontos információkhoz ezen a honlapon keresztül magyar nyelven is hozzájuthatunk. A honlap főoldalán pályázati csoportonként vannak összegyűjtve a lehetőségek. A honlapot a Magyar Fejlesztési Központ (MFK) hozta létre, amely közvetlen uniós forrásokkal kapcsolatos tájékoztató, információs és koordinációs feladatokat lát el.

 

A honlap címe: www.palyazatokmagyarul.eu

 
Meghosszabbodnak az EMVA társfinanszírozásában megvalósuló projektmegvalósítási és kifizetési kérelem benyújtási határidők Nyomtatás E-mail
2015. június 03. szerda, 13:22

A Felső – Szabolcsi LEADER HACS ezúton tájékoztat minden érintettet, hogy a Darányi Ignác Terv EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 23/2015. (V. 29.) számú közleménye szerint az EMVA társfinanszírozásában megvalósuló egyes agrár-vidékfejlesztési támogatási rendeletekben írt projektmegvalósítási és kifizetési kérelem benyújtási határidők meghosszabbodnak.


Az Irányító Hatóság a maximális forrásfelhasználás érdekében döntött az egyes EMVA társfinanszírozásában megvalósuló agrár-vidékfejlesztési támogatásokra irányadó 2015. május 31-i projektmegvalósítási és utolsó kifizetési kérelem benyújtási határidők meghosszabbításáról, azonban az erre vonatkozó jogszabály módosítása folyamatban van. A módosítás következtében az alábbi határidők lesznek irányadóak az egyes támogatott műveletek tekintetében (itt most az ügyfélkörünk érdeklődésének megfelelő intézkedéseket soroltuk fel):


–    Az EMVA-ból nyújtandó, a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások körében az integrált közösségi és szolgáltató tér kialakítására és működtetésére igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 112/2009. (VIII. 29.) FVM rendelet Utolsó kifizetési kérelem benyújtásának határideje: 2015. július 31.


–    Az EMVA-ból a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-ben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 47/2012. (V. 11.) VM rendelet A projekt megvalósítás határideje: 2015. augusztus 31. Utolsó kifizetési kérelem benyújtásának határideje: 2015. augusztus 31.


–    Az EMVA-ból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 52/2012. (VI. 8.) VM rendelet Utolsó kifizetési kérelem benyújtásának határideje: 2015. augusztus 31.


–    Az EMVA-ból a falumegújításra és - fejlesztésre LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 102/2012. (X. 1.) VM rendelet A projekt megvalósítási határideje: 2015. június 30. Utolsó kifizetési kérelem benyújtásának határideje: 2015. június 30.


–    Az EMVA-ból a vidéki örökség megőrzéséhez LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 103/2012. (X. 1.) VM rendelet A projekt megvalósítási határideje: 2015. június 30. Utolsó kifizetési kérelem benyújtásának határideje: 2015. június 30.


–    Az EMVA-ból a LEADER térségek közötti együttműködés végrehajtásához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 11/2013. (III. 5.) VM rendelet A projekt megvalósítási határideje:2015. július 31. Utolsó kifizetési kérelem benyújtásának határideje: 2015. augusztus 31.


–    Az EMVA-ból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 35/2013. (V. 22.) VM rendelet A projekt megvalósításának határideje:2015. július 31. Utolsó kifizetési kérelem benyújtásának határideje: 2015. augusztus 31.


–    Az EMVA-ból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 103/2013. (XI. 8.) VM rendelet A projekt megvalósítási határideje: 2015. augusztus 31. Utolsó kifizetési kérelem benyújtásának határideje:2015. augusztus 31.


–    Az EMVA-ból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 104/2013. (XI. 14.) VM rendelet A projekt megvalósításának határideje:2015. július 31. Utolsó kifizetési kérelem benyújtásának határideje:2015. augusztus 31.

 
Kiírásra került a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatás Nyomtatás E-mail
2015. április 20. hétfő, 10:32

A Felső – Szabolcsi LEADER HACS ezúton tájékoztat minden érintettet, hogy 2015. április 17-én megjelent a 21/2015. (IV. 17.) MvM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről.


E rendelet alapján támogatás vehető igénybe egyrészt a kistérségi közlekedési szolgáltatás fejlesztésére falu- és tanyagondnoki szolgáltatás ellátásához kapcsolódóan, valamint kistérségi közlekedési szolgáltatás fejlesztésére egyéb szolgáltatás ellátásához kapcsolódóan. Mindkét célterület esetében lehet pályázni új gépjármű beszerzésére már működő szolgáltatás kapcsán, a  biztonságos közlekedés feltételeit megteremtő gépjármű típusokra vonatkozó műszaki paraméterekkel rendelkező kiegészítő eszközök, berendezések beszerzésére, illetve az arculati elemek elhelyezésére is.


Támogatás kizárólag a mellékletekben megjelölt településeken vagy település külterületén megvalósuló falu- és tanyagondnoki, valamint egyéb szolgáltatáshoz vehető igénybe. A támogatási határozattal jóváhagyott műveletet legkésőbb 2015. szeptember 21-ig meg kell valósítani. Kifizetési kérelem legkésőbb 2015. október 5-ig nyújtható be.


A  támogatás mértéke az  összes elszámolható kiadás 100 százaléka. Egy támogatási kérelem keretében a  támogatás alapját képező elszámolható nettó kiadások összege terepjáró személygépjármű esetében legfeljebb 5 000 000 Ft, mikro- és kisbusz esetében kevesebb, mint 8 000 000 Ft.


A  támogatási kérelmet az ügyfél ügyfélkapun keresztül köteles benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz 2015. május 4-én 08:00 órától forráskimerülésig, de legkésőbb 2015. május 13-án 18:00 óráig. A  támogatási kérelemhez csatolandó mellékleteket szintén elektronikus úton, szkennelés útján előállított olvasható formában kell csatolni a kérelemhez.


A támogatások részletes feltételeit a 21/2015. (IV. 17.) MvM rendeletben találhatják meg!

 
Hamarosan indul a 2014-20-as időszak stratégia-tervezése Nyomtatás E-mail
2014. december 15. hétfő, 09:14

A 2014-2020-as európai uniós költségvetési időszakban kiemelt cél többek között a vidék munkahelymegtartó képességének erősítése, a kis és közepes méretű gazdaságok támogatása, a kertészethez, állattenyésztéshez hasonló munkaigényes ágazatok fejlesztése.

 

LEADER típusú fejlesztésekre a vidékfejlesztési forrás 5%-a lett elkülönítve. A fejlesztési forrás felhasználásának alapját megteremtve, a Felső-Szabolcsi Leader közösségnél hamarosan elindul a 2014-2020 EU-s időszakra vonatkozó stratégia tervezése. A pontos tervezési keretek meghatározása az EU szakbizottságai általi jóváhagyásra vár Brüsszelben, mely folyamat már a végéhez közeleg. Tapasztalatból ismert az előző 2007-2013 tervezési ciklus alapján, hogy a térségünk fejlesztéséhez szükséges, és a megalkotásra kerülő térségi fejlesztési stratégia alapjául szolgáló projektötlet begyűjtésére kevés idő szokott rendelkezésre állni. Jelenleg sem ismert a projektötletek begyűjtésének ideje, folyamata.

 

Javasoljuk azonban, hogy az önkormányzatok, egyházak, vállalkozók, civilek fejlesztési elképzeléseiket gyűjtsék össze, jegyezzék le, azon okból, ha oda kerül a sor, rövid határidőn belül eljuttathassák szervezetünkhöz annak érdekében, hogy a Helyi Stratégiánk szerves része lehessen, ezáltal a pályázati kiírások támogatott céljai között legyenek.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Designed by Forensys