Címlap Markhot Ferenc Kórház
Markhot Ferenc Kórház
SAJTÓKÖZLEMÉNY - NAPELEMES RENDSZEREK TELEPÍTÉSE A MARKHOT FERENC KÓRHÁZBAN Nyomtatás E-mail
2018. január 31. szerda, 14:09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Markhot Ferenc Kórház 138.130.710 Ft-ot nyert a „Napelemes rendszerek telepítése a Markhot Ferenc Kórházban” című KEHOP-5.2.-11-16-2016-00086 azonosító számú pályázaton az intézmény fotovoltaikus rendszerének kialakítására. A projekt megvalósulása jelentős költségmegtakarítást eredményez a kórház számára, valamint jelentős mértékben csökken az intézmények által kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége.

 

A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet fontos küldetésének tartja a szakrendelések, betegellátás színvonalas kiszolgálásán túl a környezettudatos, energiahatékony intézményfenntartást is. Ennek érdekében számos beruházást hajtott már végre és szándékozik megvalósítani a jövőben is. Jelen projekt keretén belül az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben lapos tetőkre telepített fotovoltaikus rendszerek kerülnek kialakításra. A fejlesztés két megvalósítási helyszínt, ezen belül 4 épületet érint. Az Eger, Markhot út 1-3.helyszínen az alábbi 3 épület tetején történt fejlesztés: főépület (146 db, 60 cellás polykristályos, 260 Wp teljesítményű napelem modul, 1 db Fronius Symo 17,5-M inverter, 1 db Fronius Symo 15 inverter), műtő épület (414 db, 60 cellás polykristályos, 260 Wp teljesítményű napelem modul, 2 db Fronius Eco-25 inverter, 2 db Fronius Eco-27 inverter), hotel épület (211 db 60 cellás polykristályos, 260 Wp teljesítményű napelem modul, 1 db Fronius Eco-25 inverter, 1 db Fronius Eco-27 inverter). A másik megvalósítási helyszín a Heves, Fő út 13. alatt található hevesi járóbeteg-szakellátó, ahol 110 db, 60 cellás polykristályos, 260 Wp teljesítményű napelem modul, 1 db Fronius Eco- 25 inverter). A fejlesztés eredményeképp az intézmények által kibocsátott ÜHG jelentős mértékben csökken (éves szinten 216 tonnával), valamint az intézmények vásárolt villamos energia mennyisége csökken, ezáltal a kórház rezsi megtakarítást ér el.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

További információ:

Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet
3300 Eger, Széchenyi út 27-29.
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.mfkh.hu

 
UNIÓS TÁMOGATÁSSAL VALÓSULT MEG AZ EGRI NŐVÉRSZÁLLÓ ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA Nyomtatás E-mail
2017. október 31. kedd, 16:28

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Markhot Ferenc Kórház 82.570.462 Ft-ot nyert az „Energetikai fejlesztések a Markhot Ferenc Kórház nővérszállóján” című KEHOP-5.2.10-16-2016-00034 pályázaton az intézmény energetikai felújítására. A projekt megvalósulása, az épület energetikai felújítása jelentős költségmegtakarítást eredményez a kórház számára, valamint növeli a lakók: orvosok, nővérek egyéb egészségügyi dolgozók komfortérzetét.

 

A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet fontos küldetésének tartja a szakrendelések, betegellátás színvonalas kiszolgálásán túl a környezettudatos, energiahatékony intézményfenntartást is. Ennek érdekében számos beruházást hajtott már végre és szándékozik megvalósítani a jövőben is.

 

Jelen projekt keretében befejeződött a Markhot Ferenc Kórház Eger, Széchenyi u. 46. szám alatt lévő nővérszállójának energetikai felújítása. Az energetikai felújítás során 1141 m2-en megtörtént a külső homlokzat teljes szigetelése, kicserélték az összes régi, elavult nyílászárót, ablakokat, bejárati ajtókat új, jól hőszigetelő műanyag nyílászárókra. A beruházás keretében a padlásfödémet kőzetgyapot rendszerrel teljes felületen (950 m2) hőszigetelték.

 

A munkálatok végzése közben szükségessé vált az épületen lévő tíz db fecskefészek, illetve a fecske fiókák megóvása, de így is sikerült tartani a munkálatok határidejét. A Markhot Ferenc Kórház szomszédságában lévő nővérszálló 80 db egy és kétszobás lakrészeiben tudja elszállásolni az intézmény munkatársait, orvosokat, nővéreket és a kiszolgáló egységek dolgozóit. Az épület energetikai felújítása jelentős költségmegtakarítást eredményez a kórház számára, valamint növeli a lakók komfortérzetét. Az épület Eger belvárosának főutcáján található, a szigeteléssel járó külső felújítása nagymértékben hozzájárult a pozitív városkép alakításához.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.


További információk:
Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet
3300 Eger, Széchenyi út 27-29.
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.mfkh.hu

 
ÉPÍTÉSI BERUHÁZÁSOK MEGVALÓSÍTÁSA A MARKHOT FERENC KÓRHÁZBAN Nyomtatás E-mail
2015. december 28. hétfő, 09:08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Markhot Ferenc Kórház újabb pályázatot nyújtott be a TIOP-2.2.8.A-15/1 azonosító számú, „Infrastrukturális fejlesztések megvalósítása” című pályázati kiírás „B” konstrukciójára, melynek keretében infrastrukturális beruházások megvalósítása került sor.

 

A beruházás részeként az alap-infrastruktúra, azon belül is a hatékony üzemeltetés érdekében az izotópdiagnosztikai labor energetikai átalakítása – úgy mint fűtés és HMV rendszer) -, valamint optikai hálózat kiépítése történik meg.

 

Markhot Ferenc Kórház célja ezzel a beruházással is az intézmény infrastrukturális feltételeinek javítása, az ellátások szakmai színvonalának növelése és a szakmai szolgáltatások elérhetőségének és minőségének javítása, a korszerű diagnosztikai eszközpark kialakítása.

 

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósult meg.

 

 

További információk:
Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet
Telefon: 36/410-31336/410-313
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Levelezési cím: 3301 Eger, Pf. 15.

 
INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉS A MARKHOT FERENC KÓRHÁZBAN Nyomtatás E-mail
2015. december 28. hétfő, 09:05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Markhot Ferenc Kórház újabb pályázatot nyújtott be a TIOP-2.2.8.A-15/1 azonosító számú, „Infrastrukturális fejlesztések megvalósítása” című pályázati kiírás „A” konstrukciójára, melynek keretében fontos infrastrukturális fejlesztésekre és eszközbeszerzésekre került sor.

 

A Markhot Ferenc Kórház célja a fekvőbeteg ellátó intézmények infrastrukturális feltételeinek javítása, az ellátások szakmai színvonalának növelése és a szakmai szolgáltatások elérhetőségének és minőségének jobb területi kiegyenlítése.

 

A projekt része

-       a mammográfia áthelyezése, építése,

-       rámpa építése,

-       hálózati elosztó kapcsoló áthelyezése,

-       rectoscope és tartozékainak beszerzése és üzembe helyezése,

-       mobil tüdőszűrő röntgenkészülék beszerzése,

-       bútorzat beszerzése, és

-       informatikai eszközök beszerzése

 

A beruházás hozzájárul a Kórház fejlesztési stratégiájában megfogalmazott célok megvalósításához, azaz a járó- és fekvőbeteg ellátó tevékenység a kor színvonalának megfelelő orvos-technológiai és informatikai eszközök beszerzésével való fejlesztéséhez, korszerű eszközpark kialakításához, a hatékony szűrővizsgálaton történő részvétel növeléséhez, valamint az épületek korszerűsítéséhez, komfortosításához.

 

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósult meg.További információk:
Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet
Telefon: 36/410-31336/410-313
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Levelezési cím: 3301 Eger, Pf. 15.

 
MEGVALÓSULT AZ ENERGIA-HATÉKONY MRI KÉSZÜLÉK BESZERZÉSE A MARKHOT FERENC KÓHÁZBAN Nyomtatás E-mail
2015. december 28. hétfő, 08:05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Markhot Ferenc Kórház újabb sikeres pályázatot nyert a KEOP-5.6.0/E/15 azonosító számú, „Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének támogatása” című konstrukcióra, 2015 augusztusában benyújtott pályázatával. A projekt 100%-os támogatási intenzitás mellett, 480.536.250 Ft Európai Uniós támogatással valósult meg a Magyar Állam társfinanszírozása mellett, melynek keretében energia-hatékony MR készülék vásárlására került sor.

 

A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet fontos küldetésének tartja a szakrendelések, betegellátás korszerűsítését, azok folyamatos minőségi javítását. Ennek érdekében számos beruházást hajtott már végre és szándékozik megvalósítani a jövőben is a Kórház. A 2015 augusztusában benyújtott, majd támogatásra ítélt „Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzése a Markhot Ferenc Kórházban” című projekt egy új MR (mágneses rezonanciás) készülék megvásárlását tette lehetővé, mellyel lecserélésre került a kórház korábban használatos régi, nem energia hatékony Siemens Magnetom Symphony MR készüléke. A készülék a Kórház I. számú telephelyén, az Eger, Markhot F. u. 1-3. szám alatt található rendelőintézetbe került elhelyezésre, beüzemelésre.
Az új eszköz a régivel ellentétben energia-hatékony; használatával az üvegházhatású gázok kibocsátása évi 65,51 tonnával csökkenthető, ezáltal környezetkímélő is. A 100%-os támogatási intenzitással megvalósult beruházás a 476,2 millió Ft-os eszközbeszerzésen kívül még közbeszerzési, projektmenedzsment szolgáltatásokat, illetve tájékoztatás és nyilvánosság feladatok ellátását finanszírozta.


A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.


További információk:
Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet
Telefon: 36/410-31336/410-313
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Levelezési cím: 3301 Eger, Pf. 15.

 


Designed by Forensys