Címlap Nobilis Zrt. Technológiai innováció Élelmiszeripari kísérleti fejlesztést indul Mátészalkán, Uniós támogatással
Élelmiszeripari kísérleti fejlesztést indul Mátészalkán, Uniós támogatással Nyomtatás E-mail
2012. május 02. szerda, 10:55

A NOBILIS Zrt. 70 millió Ft uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv a vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása kiírt pályázata keretében. A több 155 millió Ft-os költségvetéssel zajló kísérleti fejlesztés keretében szárított zöldség- és gyümölcs alapú,  új, funkcionális termékek előállítása és gyártási melléktermékek hasznosítása fog megvalósulni.

A NOBILIS Zrt. a régió kiváló és egyedi ízharmóniájú zöldségeit-gyümölcseit dolgozza fel kíméletes szárítási technológiával úgy, hogy a termékek az eredeti ízharmóniájukat megőrizzék, azok kedvező élettani hatásukat megtartsák. Törekszik arra, hogy a gyártás során olyan természetes anyagokat alkalmazzon, amelyek ezeket a kedvező élettani hatásokat tovább erősítik.

 

A most elindított kísérleti fejlesztés célja a már forgalomban lévő piacképes termékek minőségének további javítása a gyártási technológiák fejlesztésével. A projekt a korszerű technológia kialakításával hozzájárul a piaci és a versenypozíció javításához, a cég innovatív képességének növeléséhez.

A kifejlesztendő magas minőségű késztermék és élelmiszeripari alapanyag előállítására alkalmas berendezés innovatív módon, egyetlen gyártóvonalban egyesíti azokat az élelmiszergyártásban korábban össze nem rendezett gyártószigeteket, amelyek egyedülálló módon képesek a legmagasabb minőségű követelményeknek megfelelő produktumok előállítására.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 
Designed by Forensys