Címlap Nobilis Zrt. Technológiai innováció Élelmiszeripari kísérleti fejlesztési projekt zárult a Nobilis Zrt. mátészalkai gyárában
Élelmiszeripari kísérleti fejlesztési projekt zárult a Nobilis Zrt. mátészalkai gyárában Nyomtatás E-mail
2013. december 20. péntek, 14:25

A több, mint 155 millió Ft-os költségvetéssel megvalósult kísérleti fejlesztés keretében a szárított zöldség- és gyümölcs alapú,  új, funkcionális termékek előállítására és gyártási melléktermékek hasznosítására dolgoztak ki innovatív megoldásokat a szakemberek. A beruházáshoz a NOBILIS Zrt. 70 millió Ft uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatására kiírt pályázata keretében.


 

A NOBILIS Zrt. a régió kiváló és egyedi ízharmóniájú zöldségeit-gyümölcseit dolgozza fel kíméletes szárítási technológiával úgy, hogy a termékek az eredeti ízharmóniájukat megőrizzék, azok kedvező élettani hatásukat megtartsák. Törekszik arra, hogy a gyártás során olyan természetes anyagokat alkalmazzon, amelyek ezeket a kedvező élettani hatásokat tovább erősítik.

 

A most befejezett kísérleti fejlesztés célja az volt, hogy a már forgalomban lévő piacképes termékek minősége tovább javuljon a gyártási technológiák fejlesztésével. A projekt a korszerű technológia kialakításával hozzájárul a piaci és a versenypozíció javításához, a cég innovatív képességének növeléséhez.

A kifejlesztett magas minőségű késztermék és élelmiszeripari alapanyag előállítására alkalmas berendezés és gyártási folyamat innovatív módon, egyetlen gyártóvonalban egyesíti azokat az élelmiszergyártásban korábban össze nem rendezett gyártószigeteket, amelyek egyedülálló módon képesek a legmagasabb minőségű követelményeknek megfelelő produktumok előállítására.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 


 
Designed by Forensys