Címlap Nyírmada Város
Nyírmada Város
Uniós támogatással modernizálódott Nyírmada központja Nyomtatás E-mail
2012. május 27. vasárnap, 10:31

Várossá avatása óta a legátfogóbb fejlesztés zárult le Nyírmadán, ahol felújításra került a művelődési ház, új városháza épült, bővült és modernizálódott a városi piac, valamint járdák és sétány kiépítésével, növények telepítésével élhetőbbé, szebbé vált a Nyírség peremén fekvő kisváros.


A közel egy évig tartó beruházás első lépéseként az elmúlt nyár folyamán befejeződött a közösségi térként is funkcionáló piac 130 négyzetméteres bővítése, majd novemberre a Művelődési Központ is megújult.


Az idei év elejére az új Városháza kialakítása is befejeződött. A teljesen akadálymentesített, földszintes épület térkövezett belső udvarral, és akadálymentes parkolókkal várja az ügyfeleket, akik így ügyeiket egy épületben, modern körülmények között intézhetik.


A fejlesztések hatásaként egy korszerű közszolgáltatásokat és közösségi élettereket biztosító, élhető, európai színvonalú városközpont alakult ki Nyírmadán. A fejlesztésből a helybeli lakosok is kivették a részüket, hiszen az ő kezük munkáját dicséri a hivatal és a művelődési ház előtti és melletti terület parkosítása.


Az ünnepélyes átadáson tiszteletét tette Kovács Sándor, a Szabolcs–Szatmár–Bereg megyei közgyűlés alelnöke is, aki elismerését fejezte ki, azért, hogy 179 millió forintból ilyen szép és hatékony munkát sikerült véghezvinni.

 

Bővebben...
 
Negyven hátrányos helyzetű lakos kapott esélyt az elhelyezkedésre Nyírmadán Nyomtatás E-mail
2012. augusztus 30. csütörtök, 13:11

A most véget ért programban uniós támogatással húszan szereztek OKJ-s faipari gépkezelő oklevelet, húszan pedig az alapfokú iskolai végzettséget szereztek Nyírmadán. A faipari gépkezelők fele már el is helyezkedett, ami rendkívül nagy eredménynek tekinthető.

A kistérségi roma ifjúság képzése, hátrányuk leküzdésének elősegítéséért címmel indított projektet Nyírmada, annak érdekében, hogy segítse a helyi társadalom hátrányos helyzetű tagjainak társadalmi és munkaerő-piaci integrációját.


A 25.575.602 Ft európai uniós támogatással megvalósuló projektben a Város szorosan együttműködik a Nemzetiségi Önkormányzattal.
Az együttműködés és a támogatás eredményeként húsz fő 7-8 osztályos felzárkóztató programban vehetett részt, szintén húszan faipari gépkezelő képesítést is szerezhettek. A programban sikeresen végzett gépkezelők közül mára tízen már el is helyezkedtek a város faipari vállalkozásainál, az alapfokú tanulmányaikat befejezők közül pedig néhányan szakma tanulásba kezdtek – mondta el Jóni Bertalan a Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.


Jeszenszki József alpolgármester köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a térség hátrányos helyzetének leküzdéséért minden lehetőséget megpróbál a város megragadni. A fejlesztések tehát folytatódnak Nyírmadán. A tervek szerint újabb szociális felzárkóztató programok, képzések indulnak, és hamarosan megvalósulhat a gyermekjóléti és a gondozási központ, valamint a rendőrség épületeinek felújítása, bővítik a város óvodáját, továbbá elkezdődhet a sportpálya fejlesztése is.


„A kistérségi roma ifjúság képzése, hátrányuk leküzdésének elősegítéséért” című TAMOP-5.1.1-09/6-2010-0023 kódszámú projekt 100%-os vissza nem térítendő uniós támogatással, a leghátrányosabb kistérségek felzárkózását támogató pályázati konstrukció keretében valósult meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 
Összehangolt intézményi infrastruktúra fejlesztés az egész életen át tartó tanulás jegyében Nyomtatás E-mail
2013. május 31. péntek, 09:23

Nyírmada Város Önkormányzata a napokban egy újabb sikeres pályázatot zár le, melynek keretében immár minden lehetőség adott az életen át tartó tanulásra.

Nyírmada Város Önkormányzata 2012. második felében 100%-os támogatási intenzitással 30.000.000 Ft Európai Uniós támogatást nyert az „Összehangolt intézményi infrastruktúra fejlesztés az egész életen át tartó tanulás jegyében” című projektre.

 

A projekt célja Nyírmada Város Művelődési Ház, Iskola és Óvoda informatikai, infrastrukturális fejlesztése. A korszerű oktatás elősegítése érdekében informatikai eszközök, bútorok beszerzésére került sor. Ezáltal a projekt hozzájárul az infrastrukturális színvonal emeléséhez, lehetővé téve ezzel akár az egész életen át tartó tanulást, illetve a területi különbségek mérséklését.

 

Az „Összehangolt intézményi infrastruktúra fejlesztés az egész életen át tartó tanulás jegyében” című TIOP-1.2.5-12/1-2012-0004 kódszámú projekt 100%-os vissza nem térítendő uniós támogatással, az „Infrastrukturális fejlesztések az esélyegyenlőség elvű minőségi oktatás és az egész életen át tartó tanulás támogatása érdekében az LHH kistérségekben "A komponens" pályázati konstrukció keretében valósult meg.

 

A projektről a www.nyirmada.hu tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 
MEGVALÓSULT NYÍRMADA SZOCIÁLIS VÁROSREHABILITÁCIÓJA Nyomtatás E-mail
2015. szeptember 29. kedd, 08:05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyírmada Város Önkormányzata „Szociális városrehabilitáció Nyírmadán” című projektje 2013-ban támogatói döntésben részesült. Az Európai Unió és a Magyar Állam által 100%-ban támogatott projekt 2013 decemberében vette kezdetét és a napokban ér véget. A 396.475.444 Ft vissza nem térítendő támogatásból megvalósult projekt legfőbb célja egy Közösségi Nonprofit Szolgáltató Ház kialakítása és egy Segítő Ház megépítése volt, emellett játszóteret, közösségi parkot és hulladékszigetet is létrehoztak és néhány utcát is felújítottak.

 

Nyírmada Város Önkormányzata újabb sikeres pályázat megvalósítását kezdte meg 2013 decemberében.  A projekt megvalósítása során Közösségi Nonprofit Szolgáltató Házat alakítottak ki, Segítő Házat építettek, valamint két közösségi parkkal és játszótérrel is gazdagították a várost. Megtörtént továbbá a település fő útvonalának a parkosítása és egy hulladéksziget kialakítására is sor került.

A település közlekedésének javítása érdekében öt utca újult meg, továbbá egy út szilárd burkolatot kapott, illetve egy utca napelemes közvilágításának kiépítése is megtörtént.

A fejlesztésekkel párhuzamosan egészségmegőrző akciók és bűnmegelőzési programok, valamint közösségfejlesztő rendezvények zajlottak a lakosság informálása érdekében.

A projekt megvalósítására 396.475.444 Ft, 100 %-os vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat.

 

 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.”

 

 

További információk:

Nyírmada Város Önkormányzata

4564 Nyírmada, Ady Endre u. 16.

Tel.: 06/45/492-100

www.nyirmada.hu

 
ROMA FIATALOK KÉPZÉSE INDULT NYÍRMADÁN Nyomtatás E-mail
2011. október 06. csütörtök, 15:31

A kistérségi roma ifjúság képzése, hátrányuk leküzdésének elősegítéséért
A fenti címmel indított projektet Nyírmada, annak érdekében, hogy segítse a helyi társadalom hátrányos helyzetű tagjainak társadalmi és munkaerő-piaci integrációját.

A 25.575.602 Ft európai uniós támogatással megvalósuló projektben a Város szorosan együttműködik a Cigány Kisebbségi Önkormányzattal.

Az együttműködés és a támogatás eredményeként júniustól húsz fő  7-8 osztályos felzárkóztató programban vesz részt. Ezzel egyidőben szintén 20 fővel indult a faipari gépkezelő tanfolyam is, melynek vizsgáját a közeljövőben tarották. Azt itt végzettek közül többen munkalehetőséget kapnak a város faipari vállalkozásainak jóvoltából.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 


Designed by Forensys