Címlap Nyírmeggyes-Nyírcsaholy
Nyírmeggyes-Nyírcsaholy
Befejeződtek a szennyvíz-csatornázási munkák Nyírmeggyesen és Nyírcsaholyban Nyomtatás E-mail
2012. december 19. szerda, 12:32

Közel kétezer ingatlan szennyvízelvezetését oldotta meg az európai uniós támogatással megépült csatorna-hálózat Nyírmeggyesen és Nyírcsaholyban.

Többéves, gondos előkészítést követő eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatása után nyílt lehetősége a „Nyírmeggyes Nyírcsaholy Önkormányzatok Társulása Szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésére” elnevezésű Vízközmű Társulásnak arra, hogy megbízást adjon a ZEMPLÉNKŐ Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Kft.-nek az összesen nettó 1,038 Md Ft elszámolható összköltséggel és 85%-os európai uniós támogatással megvalósuló csatorna-hálózat kiépítésére.
A 2011 augusztusában indult kivitelezési munkálatok mindkét településen befejeződtek, máris jelentős a lakossági rácsatlakozások száma a hálózatra. Jelenleg a tesztüzem, és az ennek során felmerülő apróbb hibák javítása zajlik.
A projekt ünnepélyes záró rendezvényére 2012. december 19-én Nyírcsaholyban került sor – tájékoztatott Ertsey Géza Péter társulási elnök, és Hanusi Péter alelnök, a két érintett település polgármestere.

A beruházásról a 06-80-205-178 ingyenesen hívható telefonszámon, továbbá a www.nyirmeggyes.szennyviz.info és www.nyircsaholy.szennyviz.info címen elérhető önálló honlapon is tájékozódhatnak az érdeklődők.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

 
Kezdődnek a szennyvíz-csatornázási munkák Nyírmeggyesen és Nyírcsaholyban Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 09. kedd, 13:11

Közel kétezer ingatlan szennyvízelvezetését fogja megoldani a következő hónapokban európai uniós támogatással megépülő csatorna-hálózat Nyírmeggyesen és Nyírcsaholyban.

A beruházás előkészítése 2008-ban kezdődött el. Az elmúlt időszakban megtörtént a kivitelezés teljes előkészítése a lőszermentesítési feltárásoktól és terület-előkészítéstől kezdve, a tender és kiviteli tervek elkészítésén át a közbeszerzés lefolytatásáig. Az előkészítő munkát Közreműködő Szervezetként az Energia Központ Nonprofit Kft és jogelődei is felügyelték.


A gondos előkészítést követő eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatása után nyílt lehetősége a „Nyírmeggyes Nyírcsaholy Önkormányzatok Társulása Szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésére” elnevezésű Vízközmű Társulásnak arra, hogy megbízást adjon az összesen nettó 1,038 Md Ft elszámolható összköltséggel és 85%-os európai uniós támogatással megvalósuló csatorna-hálózat kiépítésére.


2011. augusztus 9-én szervezett ünnepélyes nyitórendezvény keretében indult el a szennyvízhálózat kiépítése, amelyet a ZEMPLÉNKŐ Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Kft végez – tájékoztatott Ertsey Géza Péter társulási elnök, és Hanusi Péter alelnök, a két érintett település polgármestere.
Toldi Miklós a kivitelező cég vezetője elmondta, hogy a tervek szerint a munkálatok a következő napokban elkezdődnek, és 2012 elejéig tartanak. A munka menetéről részletes ütemterv készül, amelyről az érintettek közvetlenül is tájékoztatást kapnak.


A beruházásról a projekt kommunikációs feladatait ellátó FORENSYS Kft által üzemeltetett, ingyenesen hívható 06-80-205-178 telefonszámon, továbbá a www.nyirmeggyes.szennyviz.info és www.nyircsaholy.szennyviz.info címen elérhető önálló honlapon is tájékozódhatnak az érdeklődők.


A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 
Megkezdődnek Nyírmeggyes és Nyírcsaholy szennyvízcsatornázási munkálatai Nyomtatás E-mail
2011. július 19. kedd, 13:11

Több éves előkészítést követően megkezdődnek a szennyvízcsatorna hálózat kiépítésének kivitelezési munkálatai Nyírmeggyes és Nyírcsaholy településeken. A községek társulása több mint 882,9 millió forint európai uniós támogatást nyert a csatornázás megvalósítására.

A sikeres közbeszerzési eljárást követően, 2011. július 17-én Ertsey Géza Péter társulási elnök, Hanusi Péter alelnök és a közbeszerzési tender nyertese, Toldi Miklós, a ZEMPLÉNKŐ Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és Bányászati Kft. ügyvezetője aláírták a szennyvízhálózat kiépítés kivitelezői szerződését. A tervek szerint a munkálatok a következő napokban elkezdődnek, és 2012 elejéig tartanak.
A munka menetéről részletes ütemterv készül, amelyről az érintettek közvetlenül is tájékoztatást kapnak.

 

A több mint egy milliárd forint értékű projekt az Európai Unió 85%-os támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg, ennek köszönhetően az érdekeltségi egységre jutó hozzájárulás lakóingatlanonként 136.000 Ft, amely lakás-takarékpénztári vagy egyösszegű befizetéssel is teljesíthető.

 
Tavasszal kezdődhet Nyírmeggyes-Nyírcsaholy szennyvízcsatornázása Nyomtatás E-mail
2010. december 14. kedd, 23:50

2011 tavaszán elkezdődhet a szennyvízcsatorna hálózat kiépítése Nyírmeggyes és Nyírcsaholy településeken. A községek társulása több, mint 882,9 millió forint európai uniós támogatást nyert a csatornázás megvalósítására.

 

Jelenleg a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás zajlik. Ezt követően a munka menetéről részletes ütemterv készül, amelyről az érintettek közvetlenül is tájékoztatást kapnak.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg 2011 végéig.

A beruházásról a 06-80-205-178 ingyenesen hívható telefonszámon, illetve 2011 február végétől önálló honlapon is tájékozódhatnak az érdeklődők.

 


Designed by Forensys