Címlap Penyige község
Penyige község
Befejeződött az egészségügyi komplexum építése Penyigén Nyomtatás E-mail
2011. december 01. csütörtök, 12:04

Új, teljesen akadálymentesített egészségügyi komplexum épült Penyigén, mely a körzeti háziorvosi rendelőnek és a védőnői szolgálatnak ad helyet, ezzel megteremtve az infrastrukturális  feltételeket összesen négy település minőségi egészségügyi alapellátásához.

 

Penyige három településre (Penyige, Kömörő, Mánd) kiterjedő háziorvosi körzet és négy településre (Penyige, Kömörő, Túristvándi, Mánd) kiterjedő védőnői körzet központja.

 

Az ünnepélyes keretek között megtartott átadó ünnepségen a penyigei általános iskolások rímekbe foglalva ismertették a beruházás történetét, majd Juhász Gyula Polgármester Úr fejezte ki köszönetét mindazoknak, akik a projekt előkészítésében és megvalósításában részt vettek. Dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta a térségi összefogás fontosságát, és elismerését fejezte ki a megvalósult létesítménnyel kapcsolatban.

 

A most átadott épület korszerű körülmények között biztosítja a lakosság folyamatos és minőségi egészségügyi alapellátását. A 280m2 alapterületű új épületben a háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat is helyet kapott az előírásoknak és az ellátottak igényeinek megfelelő számú kiszolgáló helyiséggel együtt.

 

A kivitelezés során különös figyelmet fordítottak az akadálymentesítés biztosítására, ami azért is fontos, mert így az idősebbek, és a babakocsival közlekedő családok számára is könnyebben megközelíthetővé, elérhetővé válnak a szolgáltatások.

 

Az új komplexum 2011. december 5.-én kezdi meg a működését, a helyi lakosok azonban az átadó ünnepség során már birtokba is vették az épületet.

 

A „Körzeti egészségügyi komplexum kialakítása” című, 47.163.450 Ft európai uniós támogatással megvalósuló közel 50 millió forintos beruházás Európai Uniós finanszírozással, a leghátrányosabb kistérségek felzárkózását támogató pályázati konstrukció keretében valósult meg.

 

 
Európai színvonalú egészségügyi komplexum épül Penyigén PDF Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 02. csütörtök, 16:21

Új, teljesen akadálymentesített körzeti háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épül Penyigén.

Penyige jelenleg 3 településre (Penyige, Kömörő, Mánd) kiterjedő háziorvosi körzet és 4 településre (Penyige, Kömörő, Túristvándi, Mánd) kiterjedő védőnői körzet központja.

A 47.163.450 Ft európai uniós támogatással megvalósuló közel 50 millió forintos fejlesztés célja olyan körzeti egészségügyi komplexum kialakítása Penyigén, mely biztosítja a lakosság folyamatos és minőségi egészségügyi alapellátását. A 280m2 alapterületű új épületben a háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat is helyet kap az előírásoknak és az ellátottak igényeinek megfelelő számú kiszolgáló helyiséggel.

A kitűzött célok elérése érdekében a projekt keretében megtörténik:

  • 280 m2 alapterületű, akadálymentesített körzeti egészségügyi komplexum megépítése, a háziorvosi és védőnői tanácsadói ellátás egy épületbe integrálása;
  • bruttó 472 m2 külső tér kialakítása, rendezése;
  • 7 férőhelyes parkoló kialakítása;
  • hiányzó eszközök, műszerek, berendezések beszerzése, az elavult eszközök cseréje;
  • informatikai fejlesztés az egészségügyi ellátóhelyek közötti kommunikációt támogató megoldásokkal;
  • komplex akadálymentesítés.

Az akadálymentes közlekedés biztosítása azért is különösen fontos az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat szempontjából, mert így az idősebbek, és a babakocsival közlekedő családok számára is könnyebben megközelíthetővé, elérhetővé válnak a szolgáltatások.

Penyige új egészségügyi komplexum

 

A „Körzeti egészségügyi komplexum kialakítása” című beruházás Európai Uniós finanszírozással, a leghátrányosabb kistérségek felzárkózását támogató pályázati konstrukció keretében valósul meg 2010-2011 években.

 


Designed by Forensys