Címlap Ruzsa Kft.
Ruzsa Kft.
Faipari kapacitás bővítése munkahely teremtéssel a Ruzsa kft-nél Nyomtatás E-mail
2015. április 29. szerda, 14:03

A fafeldolgozásban kiemelkedő szerepet betöltő RUZSA Kft. 2013-ban támogatásban részesült a GOP-2012-2.1.1/B azonosító számú pályázati kiírásra benyújtott „Faipari kapacitás bővítése munkahely teremtéssel” című projekt során. A beruházás összértéke 267.367.389 Ft, mely 40 %-os támogatási intenzitás mellett 106.946.955 Ft európai uniós és magyar állami támogatásból valósult meg.


A beruházás eredményeként, a fejlesztéseknek köszönthetően nő a termelékenység, jelentős mértékben csökken a gyártás során keletkező hulladék mennyisége, szintén csökkennek a rakodási és anyagmozgatási költségek, valamint jelentősen javul a tűzbiztonság a cég telephelyén.

A projekt során a cég beszerzett egy szíjácsmaró technológiai sort – ami magába foglal 12 db szíjácsmaró gépet, ezeket kiszolgáló 1 db lánctranszportőrt és 3 db forgódarut -, mellyel kb. 30%-kal növelhető a termelékenység. A projekt részeként beszerzésre került továbbá 1 db karóhegyező gép, 2 db optimalizáló daraboló hibakiejtő gép, 1 db vízszintes rönkhasító szalagfűrész, 1 db deszkaszárító berendezés, 1 db Palfinger Epsolution daru és megépítésre került egy kazánház is. A fejlesztés során bővítésre került a belső telepi úthálózat, illetve megépítésre került egy nyíltfelszínű oltóvíztározó is.

A bővülő vevői igényeknek eleget téve a RUZSA Kft-nél kapacitás és munkahely bővítéssel járó beruházások szükségesek, melyek e projekt keretében megvalósultak. Így a cég növelni tudja a termékek hozzáadott értékét, költségeivel képes racionálisabban gazdálkodni, készletező kapacitását bővíti, valamint az eddig szezonális termelést folyamatossá képes tenni.

A Ruzsa Kereskedelmi, Szolgáltató és Termelő Kft. 1994-ben kezdte meg működését családi vállalkozásként. A kezdetekben szinte kizárólag faértékesítéssel foglalkozó cégnél a hangsúly teljes egészében áthelyeződött az akácfából, mint alapanyagból készült termékek gyártására: a termékpaletta magában foglalja a különböző típusú akáckarókat, cölöpöket, fűrészárukat, valamint a kültéri fajáték elemeket. Vásárlói szinte kizárólag külföldi vállalkozások: a fűrészárut és kültéri fajáték elemeket főleg a német, az elsősorban gátépítéshez használt cölöp termékeket a német és a holland, míg a különböző típusú szőlőkarókat a francia piacon (Bourdeax-i borvidék) értékesíti a cég.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 
Jelentős vállalkozásfejlesztési beruházás Pócspetriben Nyomtatás E-mail
2012. január 05. csütörtök, 09:00

A telephely infrastruktúrájának fejlesztésével és modern célgépek beszerzésével a versenyképesség javítása volt a célja a fafeldolgozással foglalkozó Ruzsa Kft.-nek. A leghátrányosabb helyzetű térségek közé tartozó nyírbátori kistérségben működő vállalkozás a válság időszakában is képes volt talpon maradni és számos család számára megélhetést biztosítani.


A Ruzsa Kft. székhelye Pócspetri községben található, fő tevékenysége pedig a fafeldolgozás. A feldolgozott akácfából fűrészárut, cölöpfát, különböző, szőlészeti célokat szolgáló karókat, valamint kültéri fajátékok alapanyagát gyártja.


A vállalkozás pályázat útján EU-s támogatásban részesült a 2010-es Gazdasági Operatív Programból, melynek keretében megépített 7780 m2 üzemi utat, beszerzett egy kitológémes rakodógépet, 4 db targoncát, 2 db tűzifa daraboló- és csomagológépet, valamint egy 60 tonnás hídmérleget.

 

A 2008-ban kezdődött pénzügyi válság új piaci helyzetet teremtett a Ruzsa Kft. számára, amelyre reagálva a cég leépítés helyett fejlesztéseket hajtott végre. A fejlesztések következtében versenyképessége jelentős mértékben megnőtt a célpiacokon, amely kedvező hatással van a működési környezetére és a térség gazdasági fejlődésére is.


A „Versenyképességet javító beruházás a fafeldolgozásban” című projekt 2011 januárjában kezdődött, és 2012 év elejére be is fejeződött. A fejlesztés költségvetése meghaladta a 145 millió Ft-t, melyhez 50% pályázati támogatásban részesült a vállalkozás. A fentebb említett uniós pályázat keretében megvalósuló projekt eredményeként számottevően csökkentek a telepi anyagmozgatás (szállítás és a rakodás) költségei, javult a termelékenység, és a hatékonyság.


A cég ügyvezetője, Ruzsa János a jövőre nézve a projekt záró rendezvényén elmondta: 2-3 évig számít pályázatok útján elérhető intenzív beruházások lehetőségére és kivitelezésére, ami magába foglalná új irodaépület és szociális létesítmények kialakítását, burkolt utak további kiterjesztését, valamint egyéb infrastrukturális és termelékenységjavító fejlesztéseket.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 
Javuló versenyképesség uniós támogatás segítségével Nyomtatás E-mail
2011. május 16. hétfő, 23:13

A válságból való kilábalás egyik lehetséges módja az új piaci igényekre való reagálás, valamint a hatékonyabb működés, azaz a versenyképesség javítása. Ez a célja a fafeldolgozással foglalkozó Ruzsa Kft.-nek is pályázati támogatást nyert beruházásával.


A Ruzsa Kft. székhelye Pócspetri községben található, fő tevékenysége pedig a fafeldolgozás. A feldolgozott akácfából fűrészárut, cölöpfát, különböző, szőlészeti célokat szolgáló karókat, valamint kültéri fajátékok alapanyagát gyártja.


A vállalkozás pályázat útján EU-s támogatásban részesült a 2010-es Gazdasági Operatív Programból, melynek keretében üzemi utat építhet, valamint rakodógépet, targoncákat, tűzifa daraboló- és csomagológépet, valamint hídmérleget szerezhet be.


A most megvalósuló projekt eredményeként várhatóan számottevően csökkennek a telepi anyagmozgatás költségei, javul a termelékenység, és a hatékonyság.


A „Versenyképességet javító beruházás a fafeldolgozásban” című projekt 2011. januárjában kezdődött, és várhatóan 2012 közepén fejeződik be. A fejlesztés költségvetése meghaladta a 145 millió Ft-t, melyhez 50% pályázati támogatásban részesült a vállalkozás.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 
Versenyképességet javító beruházás a fafeldolgozásban Nyomtatás E-mail
2011. május 16. hétfő, 22:13

 

Pályázati konstrukció neve: 2.1.2-10 Komplex beruházások támogatása a komplex programmal segítendő leghátrányosabb helyzetű kistérségekben
Projekt időtartama: 2011.01.01.-2012.01.06.
Beruházás helye (helység): Pócspetri
Megítélt összeg: 72 797 809 Ft
Támogatás aránya: 50%
 


Designed by Forensys