Címlap Tölgyes Panzió és Étterem
Tölgyes Panzió és Étterem
Új étlap, vendégbarát árak Nyomtatás E-mail
2011. június 29. szerda, 11:03

Megújult a Tölgyes Étterem, Nyíregyháza legismertebb vendéglátóhelye

- interjú Puskás László tulajdonossal, az Európai Uniós támogatás segítségével megvalósult fejlesztésről.


-     Mielőtt magáról a fejlesztésről beszélgetnénk, elevenítsük fel, hogyan jutott el idáig Nyíregyháza egyik legrégebbi és legismertebb étterme, a szabolcsi megyeszékhely egyik „védjegye”…
-    A Tölgyes Étterem története rendkívül érdekes, a város egyik legpatinásabb éttermét minden fiatal és idősebb ember jól ismeri. Egy olyan hely, ahová évtizedek óta mindenki örömmel megy, nemcsak a környezet szépsége, hanem kiváló konyhája miatt is. Ebből a múltbeli hagyományból próbálunk építkezni, s elsősorban az épített környezetet próbáltuk meg fejleszteni alkalmazkodva az erdei környezethez. A konyhát pedig olyan magas szinten szeretnénk működtetni, hogy az továbbra is Nyíregyháza és környéke legjobb gasztronómiai műhelye legyen.

 

Bővebben...
 
Panzió és étterem is lesz a régi Tölgyes helyén Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 24. kedd, 11:30

Teljesen átalakul és panzióval is bővül Nyíregyháza egyik legközismertebb étterme, a Tölgyes. Az épület rekonstrukciójával magas minőséget képviselő kereskedelmi szállás- és vendéglátóhely kerül kialakításra.

 

A „Tölgyes Panzió kialakítása és Étterem rekonstrukciója” című, Európai Uniós finanszírozással megvalósuló beruházás keretében teljesen átalakul a közkedvelt Tölgyes étterem, amely megújult formájában három, – egyenként 150, 75 és 25 m2-es –  éttermi-helyiséget foglal majd magában és 10 szobás panzió résszel is kibővül.

 

A 2010 végére 84 713 737 Ft európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztés célja, hogy Nyíregyházán, a Sóstói tölgyerdő környezetében, olyan szállás–, és vendéglátóhely alakuljon ki, amely egész évben várja vendégeit, érkezzenek akár szabadidő eltöltés céljából akár üzleti céllal. További fontos célkitűzés panzió szolgáltatásait igénybe vevő vendégek kiszolgálása mellett, hogy az étterem a helyi lakosok számára tradicionális, kellemes környezetben, magas minőségben, tájtermékekre alapozott gasztronómiai élményeket nyújtson hosszú távon.

 

Az épület rekonstrukciójával olyan magas minőséget képviselő kereskedelmi szállás- és vendéglátóhely jön létre, amely városon belüli kiváló elhelyezkedésével a környezetében lévő turisztikai potenciálra építve hosszú távon kiszolgálja az idelátogatókat. Az átalakítás után a Sóstói erdő szélén található Panzió és Étterem esztétikus épület lesz, ami kiválóan illeszkedik majd a környezetébe. A kétszintes létesítmény lépcsőzetes kialakítása, teraszai, anyaghasználata, a fa és az üveg alkalmazása révén könnyed megjelenésű kíván lenni.

 

A beruházás eredményeként 14 új munkahely is létrejön és megvalósul az épület komplex akadálymentesítése is. Az akadálymentes közlekedés azért is különösen fontos, mert így az idősebbek, és a babakocsival közlekedő családok is gond nélkül igénybe vehetik majd az étterem és a panzió szolgáltatásait.

 

 


Designed by Forensys