Humán szolgáltatások fejlesztése

Keresés

erfa

Záhony Város Önkormányzata és konzorciumi partnerei sikeresen lezárták a 250 millió Ft-ból megvalósult „Humán szolgáltatások fejlesztése Záhonyban és térségében” című, EFOP-1.5.3-16-2017-00103 azonosító számú projektet, melynek célja a társadalmi felzárkózás elősegítése, a területi különbségek csökkentése, a humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása volt.

Konzorcium vezetőként Záhony Város Önkormányzata, valamint Eperjeske Község Önkormányzata, Győröcske Község Önkormányzata, Tiszabezdéd Község Önkormányzata és Zsurk Község Önkormányzata, mint a konzorcium tagjai közösen valósították meg a projektet.

A projekt elsődleges célja a humánszolgáltatások fejlesztése a térségben, amelynek érdekében az alábbi tevékenységek valósultak meg:
  • munkaerőpiaci elhelyezkedést segítő képzések megtartása,
  • képzést ösztönző támogatás nyújtása,
  • közösségi rendezvények szervezése és megtartása,
  • egészségfejlesztő programok, szűrővizsgátok, prevenciós előadások megtartása,
  • iskolai ösztöndíjprogram megvalósítása,
  • intézményi szervezet-fejlesztési intézkedések megvalósítása.

A projekt keretében megvalósult programok olyan kompetenciák fejlesztését szolgálták, amelyek segítenek a résztvevőknek bekerülni a munkaerőpiacra, csökkentve ezáltal a társadalmi különbségeket és a kirekesztettséget.

A projekt keretén belül mentor programot valósítottunk meg, egyéni fejlesztési tervek segítségével, általános munkaerőpiaci segítségnyújtással és képzésekkel támogattuk a célcsoport elsődleges munkaerőpiacra jutását. Különböző programok szervezésével erősítettük a kultúrák közötti párbeszédet, a helyi közösségek társadalomszervező erejét, környezettudatosságot, amely közvetlenül és közvetve is segíti a vidék megtartó képességét.

Sor került a megvalósításhoz szükséges eszközök beszerzésére, a helyben maradást ösztönző szolgáltatások fejlesztésére, amelynek köszönhetően minden konzorcium településen épület felújítási beruházás is megvalósulhatott.

Az Európai Unió és a Magyar Állam nyújtott támogatás összege: 250 millió forint.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.


További információk:

Záhony Város Önkormányzata
4625 Záhony, Ady Endre út 35.
www.zahony.hu