Címlap Kisvárda Város
Kisvárda Város futó projektjei
Befejezéshez közelednek a kisvárdai szennyvíz-csatornázási munkálatok Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 24. szerda, 00:00

Fontos mérföldkövéhez ért a 2010. novemberében kezdődött szennyvízhálózat bővítése Kisvárdán: Elkezdődött az új hálózati szakaszok műszaki átadása.

 

Jelenleg kb. 80%-os készültségi szintnél tart a Kisvárda Város szennyvízcsatornázása hálózat építés II. ütem című beruházás. 2011. augusztus 22-én már meg is megtörtént az új szennyvízhálózat első elkészült szakaszainak műszaki átadása.  Ez azt jelenti, hogy a Domb, Gagarin, Wesselényi, Sárköz, Hársfa, Bolgár, Váralja, Várzug, Szent László, Nagyboldogasszony, Pacsirta, Magyar, Vasvári Pál és Madách utcákban a víztartási próbák lezárultak és hamarosan elkezdődhetnek a lakossági rákötések ezeken a szakaszokon. A lakossági rákötések menetéről, a csatlakozások átvételéről és minden a lakosságot érintő lényeges kérdésről az üzemeltető Várda-Víz Kft. tájékoztatni fogja az érintett utcák lakóit - tájékoztatott Leleszi Tibor, polgármester szerdai sajtótájékoztatóján, amelyet a FORENSYS Kft szervezett.

 

Kisvárdai szennyvízberuházás sajtótájékoztatója 2011.08.24A közeljövőben folyamatosan fognak történni a további elkészült szakaszok műszaki átadásai, amelyeken szintén elkezdődhet majd a lakossági rákötés.

 

Az új szakaszok kiépítése mellett augusztus első hetében megkezdődött a meglévő szennyvízcsatorna rekonstrukciója is a Csillag utcán, illetve a városközpontban. Ennek következtében a Rétközi Múzeumtól a Várday István utca sarkáig (régi Tűzoltóság) tartó az útszakasz és kereszteződések a forgalom elől elzárásra kerültek.

 

A forgalom ideiglenes elterelését az útbaigazító táblák jelzik majd, kérjük a tisztelt lakosságot a forgalmi rend változás betartására.

A kivitelezési munkálatok gyors befejezéséhez szükséges azonban a járművezetők, közlekedők segítsége is. Kisvárda Város vezetése kéri a közlekedésben résztvevőket, hogy a kivitelezés ideje alatt fokozott körültekintéssel figyeljék az ideiglenesen kihelyezett közúti jelzőtáblákat, és szabálytalan megállással ne akadályozzák a munkavégzést.

 

További információk a www.kisvardaszennyviz.eu oldalon találhatók a beruházásról.

 
Kisvárda teljes belterületi utcahálózatán kiépül a szennyvízcsatorna hálózat Nyomtatás E-mail
2010. december 04. szombat, 00:18

Nagyszabású szennyvíz beruházási projekt indul Kisvárdán, melynek eredményeként 2011 végére a város összes csatornázatlan utcája be lesz kötve a szennyvíz-csatorna hálózatba.

 

A kisvárdai Polgármesteri Hivatal Nagytermében került sor a „Kisvárda Város szennyvízcsatornázása hálózat építés II. ütem” című projekt ünnepélyes nyitórendezvényére.

 

Az önkormányzat által benyújtott pályázat volt az első az országban, melyet a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) Szennyvízelvezetés és tisztítás pályázati konstrukciójából támogattak.

 

Az elmúlt időszak gondos előkészítésének eredményeként 2010. október 28-án Leleszi Tibor polgármester és a közbeszerzései tender nyertese, Toldi Miklós, a ZEMPLÉNKŐ Kelet-magyarországi Építőipai Fővállalkozó és Bányászati Kft. ügyvezetője aláírták a szennyvízhálózat kiépítés II. ütemének kivitelezői szerződését. A munkaterület átadására 2010. november 3-án került sor, ahol a kivitelező, az üzemeltető és az önkormányzat képviselői voltak jelen. Ezzel az utolsó akadály is elhárult a projekt megvalósítása elől, így elkezdődhet a csatornahálózat kiépítése!

 

Kisvárda szennyvizberuházás II. ütem A beruházás eredményeként a város eddig nem csatornázott területein, összesen 33 utcában, 13.785m hosszúságban épül új csatornahálózat, és ezzel egy időben a Kossuth és Csillag utca sokat ígért csatornahálózatának felújítása is megtörténik. A kivitelezés során 6 db új átemelő is épül, 8 db meglévő átemelő bevonásra kerül a távfelügyeletbe, illetve biofiltert kap, ezekkel biztosítva a szagmentességet és az azonnali hibaelhárítás lehetőségét. A II. ütem munkáinak köszönhetően összesen 1.164 ingatlan szennyvízhálózatba történő bekötése válik lehetővé.

 

A beruházás tervezett összköltsége 732,6 millió forint, melyhez a 580.939.601 Ft-os támogatást biztosít az Európai Unió Kohéziós Alapja és a Magyar Köztársaság.

 

A lakossági érdekeltségi hozzájárulást, a kötelező hálózatfejlesztés hozzájárulást – melynek összege 95.000 Ft – az ingatlantulajdonosok egy összegben vagy a korábban kötött előtakarékossági szerződés szerint is befizethetik. Aki lakás-takarékpénztári szerződést kötött, annak 48 hónap alatt, alacsony havi törlesztő részlettel kell az érdekeltségi hozzájárulást megfizetnie melyet állami támogatás egészít ki.

 

További információk a www.kisvardaszennyviz.eu oldalon találhatók a beruházásról.

 
Kisvárda város szennyvízcsatornázása Nyomtatás E-mail
,,Az Ön jövőjébe ruházunk be
 
Beadásra került a szennyvíz-csatorna hálózat bővítésének 2. fordulós pályázata

Az önkormányzat által 2007 végén benyújtott ,,Kisvárda város szennyvízcsatornázása hálózat építés II. ütem” című pályázat volt az első az országban, melyet az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programjának Szennyvízelvezetés és tisztítás pályázati konstrukciójából támogattak. Az 1. fordulós pályázat a tervezett beruházás előkészítésére vonatkozott és 85 százalékos támogatási arány mellett, 20 740 000 Ft támogatásban részesült. A második fordulós pályázat beadása 2009. április 10-ig történt meg.
 
A projekt-előkészítés a következő tevékenységeket foglalta magába:
  • Projektmenedzsment szervezet felállítása
  • A beruházás részletes megvalósíthatósági tanulmányának elkészítése
  • Környezeti Hatástanulmány kidolgozása
  • Vízjogi létesítési engedély kidolgozása
  • PR és tájékoztatás
  • Közbeszerzések lebonyolítása és előkészítése a megvalósítási szakaszra
  • 2. fordulós pályázati dokumentáció összeállítása
Amennyiben a döntéshozók a második fordulóra benyújtott pályázatot támogatásra javasolják, a beruházás megvalósítása már 2009. szeptemberében elkezdődhet és, várhatóan 2011. december 30-ig befejeződik.
 
A projekt eredményeként a város összes csatornázatlan utcája be lesz kötve a szennyvíz-csatorna hálózatba, vagyis Kisvárdán a csatornázottság 100%-os lesz (a vezetékes vízzel már rendelkező utcákban).
 
A tervek szerint a következő utcákat érinti a szennyvíz-csatorna beruházás:

Ady Endre utca, Alma utca, Baross Gábor utca, Báthory utca, Bem utca, Bocskai utca vége, Bolgár utca, Császy László utca, Csillag utca egy része (felújítás), Csillagköz, Damjanich utca, Domb utca, Erzsébet utca, Gagarin utca, Háromszéki utca, Hársfa utca, Hulics utca, Jókai utca, Kastal utca, Kossuth utca (felújítás), Körte utca, Liliom utca, Madách utca, Magyar utca, Mária utca, Mester utca, Nagyboldogasszony utca, Nagymező dűlő, Pacsirta utca, Rigó Jancsi utca, Sárköz utca, Sorompó utca, Szent László utca egy része, Szüret utca egy része, Toldi utca, Török utca egy része, Várzug utca, Vásártér utca, Vasút utca, Vasvári Pál utca, Vay Ádám utca, Wesselényi utca, Zsigmond utca.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 


Designed by Forensys